Σόου Χρυσαυγιτών στην Κρήτη – «Ελλάς Ελλήνων Εθνικιστών»

08:02 11/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιοδεία στα Σφακιά πραγματοποίησαν βουλευτές της ΧΑ, όπου τους υποδέχτηκε μερίδα των κατοίκων της περιοχής.

Στην περιοδεία συμμετείχαν οι βουλευτές Παππάς, Κασιδιάρης, Μπαρμπαρούσης και Καρακώστας. Στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη. Η περιοδεία σε Χανιά και Ηράκλειο,

είχε προαναγγελθεί νωρίτερα, παρ’ όλα αυτά δεν είχε γίνει γνωστό το πρόγραμμα.

Το κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά | agonaskritis.gr

Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή στην Κρήτη, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, τα κατέγραψε στο Δήμο Σφακίων, καθώς το 7,21% των ψηφοφόρων ψήφισε το νεοναζιστικό κόμμα.

Η περιοδεία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, με ανοιχτή εκδήλωση στο ξενοδοχείο Belvedere στην Χερσόνησο.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παππάς, Κασιδιάρης, Μπαρμπαρούσης και Καρακώστας, κατά την ομιλία του πρώτου στα Σφακιά. | agonaskritis.gr

Αντιδράσεις στα Χανιά για την επίσκεψη των βουλευτών

Στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περιοδεία των βουλευτών της ΧΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επίσκεψη.

Μετά από καλέσματα τα οποία έγιναν, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, ώστε να εκφραστεί για άλλη μία φορά η αντίθεση των πολιτών στην παρουσία του νεοφασιστικού μορφώματος.

Ο Ιωάννης Μαριανός, μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ και του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης»:

Βρισκόμαστε εδώ γιατί σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στα Χανιά κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.

Μετά κι από το κλείσιμο των γραφείων της, η Χρυσή Αυγή κάνει ξανά προσπάθεια να έρθει στο νησί. Η παρουσία της δεν είναι αποδεκτή από κανένα και φάνηκε και στις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν στον τόπο αλλά και πιο πρόσφατα κατά τα εγκαίνια τωνν γραφείων τους όπου έγινε μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν ήθελε κανένα φασίστα της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται εδώ.

Ο φοιτητικός σύλλογος λοιπόν πήρε απόφαση με το που έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται στα Χανιά γιατί πιστεύουμε ότι οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μοιράζει ελεύθερα το μίσος στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε έτσι κάθε φορά που θα έρχεται η Χρυσή Αυγή στα Χανιά, θα μπαίνουμε εμπόδιο και ως φοιτητικός σύλλογος και ως συλλογικότητες και δε θα αφήσουμε να γίνουν εδώ όσα δυστυχώς βλέπουμε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου κάνουν επίθεση σε μετανάστες, αριστερούς ή σε όποιον διαφωνεί.

Εμείς, θα προστατεύσουμε και τη δημοκρατία μας και τα δικαιώματά μας. Τη στιγμή που εμείς παλεύουμε για ένα άλλο αύριο ενάντια στα μέτρα των κυβερνήσεων, αυτοί, κάνουν επίθεση στον κόσμο που αγωνίζεται. Θα μπούμε εμπόδιο σε αυτές τις λογικές.

Στη συγκέντρωση στο Ηράκλειο, το βράδυ της Κυριακής ακούστηκε από το βήμα το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Εθνικιστών» (από τον βουλευτή Καρακώστα), ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης προανήγγειλε πως όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα «θα τους τελειώσουμε όλους αυτούς στα υπόλοιπα κόμματα». Στο Ηράκλειο βρέθηκε και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των μεταναστών και προσφύγων που αυτή την περίοδο φιλοξενούνται στην Κρήτη. Η εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση στο ξενοδοχείο Belvedere:

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα