Σόιμπλε: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα – Να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα

20:47 19/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε σήμερα ότι δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο,

εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά, υπενθυμίζοντας πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων. «Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε.

Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε για άλλη μια φορά απορριπτικός: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο», είπε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. «Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος», είπε.

Σχετικές ειδήσεις:

Πολιτική συμφωνία επιδιώκει η Αθήνα στο αυριανό EurogroupΚ. Ρέγκλινγκ: H Eλλάδα θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα δισ. ευρώ από τον ESM
Σοβαρά λάθη στους υπολογισμούς ΔΝΤ για την οικονομία εντόπισε το Eurogroup (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα