Σκληρή αντιπαράθεση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

07:43 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με προσωπικές αναφορές πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή ορισμένων μέσων ενημέρωσης που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, γιατί δεν θέλουν να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αναφορικά

με την Συμφωνία, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νόμιμη Διακρατική Συμφωνία και επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για την επινόηση σκανδάλου στο οποίο ενέπλεξε Διπλωματικό Σώμα και Ενοπλες Δυνάμεις.

Ο Α. Τσίπρας άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων και αποκάλυψε Έλληνα μεσάζοντα, τον οποίο κατονόμασε, που επιχείρησε να πετύχει συμφωνία με δυσμενέστερους όρους για την Ελλάδα.

Όπως είπε πρόκειται για προσπάθεια της ΝΔ να κρύψει τις ευθύνες της για τις υποθέσεις Siemens, Paradise Papers και των συνομιλιών Αυγενάκη με κακοποιό, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό και τον υπουργό Άμυνας.

Για σκάνδαλο Καμμένου που μετατράπηκε σε σκάνδαλο Τσίπρα- Καμμένου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα επί τους ουσίας και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έρευνα και θα αναζητηθούν ευθύνες.

Για καθ` όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση, ότι επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο χωρίς στοιχεία.

Κριτική άσκησαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι όλοι κρινόμαστε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Μετωπική στη Βουλή σε υψηλούς τόνους και με σκληρούς χαρακτηρισμούς (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα