Σκηνικό έντασης στη Μόρια – Εκρηκτική η κατάσταση στο αν. Αιγαίο (video)

23:32 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σβήστηκαν οι φωτιές που είχαν ανάψει το απόγευμα στο hot spot της Μόριας έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνοτήτων. Σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές, ενώ πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά κατευθύνθηκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, μεταφέρθηκαν στη δομή του ΠΙΚΠΑ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν από νωρίς όταν κάποιοι διέρρευσαν πληροφορίες περί μαζικών απελάσεων στην Τουρκία και το απόγευμα

η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου με συμπλοκές μεταξύ προσφύγων που άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία μέσα στο χώρο, σε σκουπίδια, χαρτόκουτες, κλινοσκεπάσματα.

Οι συγκρούσεις μαίνονταν μέσα κι έξω από το χοτ σποτ. Άνθρωποι από διάφορες εθνικές ομάδες ανθρώπων που εδώ και μήνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί συγκρούονταν και έκαιγαν ο ένας τις σκηνές του άλλου μαζί με όλα του τα υπάρχοντα. Κάποια στιγμή οι φωτιές εξαπλώθηκαν κι έξω από το στρατόπεδο, καίγοντας δεκάδες στρέμματα ελαιοκτημάτων. Αρκετοί που έτρεξαν να φύγουν από το χάος κατευθύνθηκαν προς την πόλη, όμως τους σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όταν οι φωτιές έσβησαν, αποκάλυψαν τη ζημιά. Υπολογίζεται ότι περίπου 50 σκηνές έγιναν στάχτη.

Εκρηκτική η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι εκρηκτική, καθώς τα κέντρα φιλοξενίας αδυνατούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο μεταναστών που συνωστίζονται εκεί.

Τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά, οι δημοτικές αρχές ζητούν άμεσα αποσυμφόρηση, ενώ οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα