Σημαντική διάκριση για τους Έλληνες διασώστες και τα Super Puma (video)

22:12 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διεθνή αίγλη απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα για τη συμβολή τoυς στην έρευνα και τη διάσωση. Η Ελλάδα και η Ιταλία βραβεύτηκαν γιατί διαθέτουν τους καλύτερους διασώστες.

Ο αγώνας που δίνει η Πολεμική Αεροπορία και η κοινωνική της προσφορά προς τους πολίτες φαίνεται μέσα από τους αριθμούς οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να διαψευστούν και δείχνουν το έργο που έχει παραχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά,

σχεδόν σε ημερήσια βάση ένας συνάνθρωπος σώζεται από τους ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας και των Super Puma.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετία λειτουργίας της 384 Μοίρας, οι αεροδιακομιδές που είναι η δευτερεύουσα αποστολή των ελικοπτέρων διατηρεί πολύ υψηλά ποσοστά. Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί 2.920 αεροδιακομιδές, με 6.514 ώρες πτήσης από τις οποίες σώθηκαν φτάνοντας σε μεγάλα νοσοκομεία 3.584 άνθρωποι.

Ο κύριος ρόλος της μοίρας είναι η έρευνα και διάσωση.
Αυτές οι αποστολές έχουν φτάσει τις 1.345, με 2.229 πτητικές ώρες και οι διασωθέντες έχουν ξεπεράσει αυτή τη στιγμή τους 4.459.

Mέσα σε μια δεκαετία δηλαδή, 8.043 συνάνθρωποί μας σώθηκαν από την κοινωνική προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που δείχνει πολλά κυρίως για την ακριτική Ελλάδα και τις συνθήκες που υπάρχουν από τη στιγμή που χρειάζονται τόσες αεροδιακομιδές.

Keywords
Τυχαία Θέματα