Σ.Φάμελλος: Ολοκληρώνεται το master plan για την Κορώνεια

14:22 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κλείσιμο του master plan για την αποκατάσταση της Κορώνειας αναμένεται να υπογραφεί σε λίγες μέρες, γλυτώνοντας ουσιαστικά τη χώρα μας από ένα μεγάλο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Προσερχόμενος σε ημερίδα, στο ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την «1η Αναθεώρηση Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος

Κεντρικής Μακεδονίας», ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση της λίμνης, τονίζοντας ότι ολοκληρώνεται και κλείνει σε λίγες μέρες ο φάκελος του master plan.

«Βρήκαμε ένα έργο στη μέση που αφορούσε τα βαθέα ενδιαιτήματα και την εκβάθυνση ουσιαστικά της λίμνης σε ένα σημείο της και το έργο αυτό καλύφθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας για τη διαβούλευση που αφορά την αναθεώρηση του σχεδίου διαχείρισης του υδατικού διαμερίσματος της Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε και προσεγγίζει τα 6 χρόνια, είχε οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να θέσει ως αιρεσιμότητα το συγκεκριμένο σχέδιο για τους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Ουσιαστικά», εξήγησε, «η θεσμική κατοχύρωση των σχεδίων στο τέλος Δεκεμβρίου για όλη την Ελλάδα, απελευθερώνει τους ευρωπαϊκούς πόρους για υγρά απόβλητα, αποχετεύσεις, ύδρευση και άρδευση για όλο το ΕΣΠΑ».

Για τον ενιαίο φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου που θα συσταθεί πριν από το τέλος του έτους και γνωστοποίησε νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ξεκαθάρισε ότι τον συντονισμό θα έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Η Θεσσαλονίκη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει για τον φορέα του Θερμαϊκού το επόμενο δίμηνο, όταν παράλληλα θα αναρτηθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο. Η δε διαφορά του νομοσχεδίου αυτού, είναι ότι για πρώτη φορά η προστασία του περιβάλλοντος θα μπει στον κρατικό προϋπολογισμό» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα