Σέρρες: Στ. Θεοδωράκης: Να παίρνουν ευθύνη άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολύ στη ζωή τους»

13:41 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά θεμάτων έθεσαν οι Σερραίοι και απήντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε μαζί τους σε γνωστό καφέ της πόλης των Σερρών, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της κάλπης στις 12 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους και στο ερώτημα τι διαφοροποιεί τη δική του υποψηφιότητα έναντι των αντιπάλων του , είπε πως εκτιμά ότι και οι αντίπαλοί του δέχονται πως υπάρχει στην πολιτική χωρίς

να κρύβεται, τολμά να λέει τα πράγματα όπως είναι, επιμένει στις απόψεις του και κουβαλάει ένα μεγάλο φορτίο πραγματικής ζωής. «Είναι σημαντικό στη χώρα μας να παίρνουν ευθύνη άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολύ στη ζωή τους, νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι σε κρίσιμες στιγμές βρέθηκαν στα ηνία των Υπουργείων αλλά και στην Πρωθυπουργία άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους» τόνισε χαρακτηριστικά

«Γυρνώ όλη την Ελλάδα για να πω στους πολίτες πως έχουν μια επιλογή στις 12 Νοεμβρίου να ψηφίσουν για τον αρχηγό ενός εντελώς νέου κόμματος. Ελπίζω ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, νομίζω ότι ο κόσμος θα αποφασίσει το σωστό, να ανανεώσει δηλαδή την ηγεσία της παράταξης , να υπάρξουν άνθρωποι στο τιμόνι που ξέρουνε τι πάει να πει δουλειά, που σέβονται τον πόνο του πολίτη και που θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη ζωή στην πατρίδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως είναι αισιόδοξος ότι θα προσέλθει πολύς κόσμος στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου και πως η συμμετοχή θα διασφαλίσει την ενότητα, διότι εάν προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 200.000 κανείς δε θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των πολιτών στο νέο πολιτικό εγχείρημα ο ίδιος είπε πως ο κόσμος τώρα αρχίζει και ενδιαφέρεται και πως καλό θα ήταν να προβληματιστούν όλο και περισσότεροι πολίτες και αυτοί που φλερτάρουν με τη ΝΔ και οι άνθρωποι που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, να σκεφτούν ότι ίσως πρέπει να ενισχύσουν μια προσπάθεια ενός νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου που θα μετέχουν εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί σοσιαλδημοκράτες, όλος αυτός ο χώρος της μεγάλης αλλαγής είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με μετεκλογικές συνεργασίες είπε πως είναι μια πρόβλεψη που δεν είναι τόσο εύκολη, γιατί μιλάμε για το 2019 και δε μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες ανάγκες μπορεί να έχει εκείνη τη στιγμή η πατρίδα μας, γιατί οι ανάγκες της πατρίδας οδηγούν στις συνεργασίες, «πάντως με το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ _ΑΝΕΛ εμείς δε θέλουμε να έχουμε σχέση» ξεκαθάρισε διευκρινίζοντας παράλληλα πως όταν λέει για συνεργασίες δεν εννοεί απαραίτητα συμμετοχή στα υπουργεία, χωρίς να το αποκλείει, εξηγώντας πως «όλα εξαρτώνται από τις προγραμματικές συμφωνίες, το συμβόλαιο δηλαδή που θα κάνουμε με αυτούς που μπορούν να λύσουν μαζί με εμάς τα προβλήματα της χώρας» .

Keywords
Τυχαία Θέματα