Ν. Παππάς: Οσοι ποντάρουν σε δράματα να αλλάξουν πλευρό

18:36 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όσοι βάζουν τα πολιτικά τους λεφτά στην καταστροφή και στο αδιέξοδο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα έχουνε χάσει, όσοι ποντάρουν δηλαδή σε δράματα θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό» είπε από τις Σέρρες – που επισκέπτεται σήμερα- ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ερωτώμενος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, για την κριτική που ασκείται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την πορεία της διαπραγμάτευσης .

« Η ΝΔ νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει

για ποια πράγματα θα μας κατηγορεί ή πρέπει να μας κατηγορεί ότι καθυστερούμε τη διαπραγμάτευση ή πρέπει να μας κατηγορεί για το αν φέραμε κακή ή όχι συμφωνία. Δε μπορεί να λέει «κλείστε κλείστε» και μόλις κλείνουμε να λέει τι κακή συμφωνία είναι αυτή . Εκτίμησε δε πως η ΝΔ βρίσκεται ενώπιον ενός στρατηγικού αδιεξόδου το οποίο συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι πόνταρε ότι δε θα υπάρξει λύση στη διαπραγμάτευση.

«Αυτή τη φορά είναι η φορά που έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητο εάν μια διαπραγμάτευση καθυστερήσει, ότι θα βγει αυτό εις βάρος της χώρας μας. Τώρα έχει υπάρξει πολιτική συμφωνία, είμαστε πολύ κοντά δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων» είπε ο κ. Παππάς εξηγώντας πως ξεκίνησε αυτή η διαπραγμάτευση με την απαίτηση όλων των δανειστών για 2% του ΑΕΠ μέτρα λιτότητας ( παραπάνω από 3,5 δις ευρώ) και τότε η ΝΔ έλεγε «κλείστε κλείστε » και θα κλείσουμε με μια συμφωνία που είναι πολύ καλύτερη από αυτή που η ΝΔ μας καλούσε να υπογράψουμε είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα υποστήριξε πως υπάρχουν σκοπιμότητες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από κομμάτια των θεσμών και οι σκοπιμότητες αυτές θέλουν να εφευρίσκουν δικαιολογίες για να μην κλείνει η αξιολόγηση.
Τηλεοπτικές άδειες
Μιλώντας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε πως το ΕΣΡ πρέπει γρήγορα να αποφανθεί για τον αριθμό αδειών των πανελλαδικών σταθμών , δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης και όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα πανελλαδικά κανάλια θα προχωρήσουν και στην αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς άδειες για τις οποίες πρέπει να καταβληθούν χρήματα δημόσιο χάνει χρήματα .
Μητρώο Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης
Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο Μητρώο των διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης λέγοντας πως είναι μια πρωτοβουλία για την οποία δεν ακούστηκε η παραμικρή κριτική από την αντιπολίτευση και πως το αγκάλιασε και η κοινότητα του διαδικτυακού τύπου της περιφέρειας. Με την εφαρμογή του Μητρώου η δαπάνη για κρατική διαφήμιση στο διαδίκτυο πρέπει να είναι σε αναλογία 70 – 30 (πανελλαδικά και επαρχιακά Μέσα) τα οποία θα είναι στο είναι στο Μητρώο, το οποίο θα είναι δημόσιο . Μάλιστα ο κ. Υπουργός είπε πως θα έρθει ρύθμιση στη Βουλή μαζί με το νομοσχέδιο για τα υψίρρυθμα ( τέλος Μαρτίου) η οποία θα προβλέπει και «ποινές» για όποιο φορέα του δημοσίου δε τηρεί την αναλογία 70-30.

Ευρωπαϊκή Ένωση – Ανατροπή συσχετισμών
Η Ευρώπη είχε μια πορεία πολιτική και θεσμική η οποία έχει φτάσει στα όριά της, δηλαδή οι πολιτικές της λιτότητας και της μη πολιτικής ολοκλήρωσης από την άλλη στο θεσμικό επίπεδο, φτάνουν στα όριά τους είπε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας πως υπάρχουν δύο τύπου απαντήσεις σε αυτό το οικονομικό και θεσμικό αδιέξοδο. Η απάντηση της ακροδεξιάς , η επιστροφή στους εθνικισμούς, η αναπαραγωγή των ιδεών του μίσους, όλος ο καμβάς των φασιστικών ιδεών και αντιλήψεων και υπάρχει και η λογική της Αριστεράς για να υπερβούμε αυτή την κρίση, η λογική της αναδιανομής των πλεονασμάτων η λογική της μετατόπισης εξουσιών στους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης , η λογική της ενίσχυσης πολιτικών συνοχής, η λογική δηλαδή της ακύρωσης των νεοφιλελεύθερων επιλογών οι οποίες φέρανε την Ευρώπη σε αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως αυτό το μοντέλο είναι προβληματικό και η επιμονή σε αυτές τις επιλογές και εάν δεν ακυρωθεί από τη μεριά των προοδευτικών δυνάμεων απλώς θα δίνει τροφή στους νέους εθνικισμούς.
Επαναφορά Συλλογικών διαπραγματεύσεων
«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δηλώσουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στο αίτημα που υπάρχει τώρα στις διαπραγματεύσεις για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» επισημαίνοντας πως όλοι μαζί πρέπει να δώσουν τη μάχη των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα