Σέρρες: Νέο οργανισμό λειτουργίας απέκτησε η Π.Κ.Μ.

12:47 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την εξωστρέφεια, τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην αναμόρφωση του οργανωτικού της σχήματος προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο νέος οργανισμός λειτουργίας, που ψηφίστηκε χθες από το περιφερειακό συμβούλιο, περιλαμβάνει τη δημιουργία: ειδικής αυτοτελούς διεύθυνσης για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με την φιλοσοφία «one – stop – shop» , ειδικού τμήματος για την προβολή των αγροτικών προϊόντων και Διεύθυνσης Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα,

με το νέο Οργανισμό δίνεται καινοτομικό περιεχόμενο στο Τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας και Προτυποποίησης και στη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα εισάγεται ο θεσμός της Υποδιεύθυνσης. «Είναι η πιο ουσιαστική και πλήρης αναμόρφωση οργανωτικού σχήματος, όχι μόνο ανάμεσα στις Περιφέρειες, αλλά συνολικά στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλωστε, είμαστε οι πρώτοι που υλοποιούμε μια τέτοιας κλίμακας αναμόρφωση, για να υπερβεί -επιτέλους- στη χώρας μας, ένας δημόσιος φορέα:τις διοικητικές δυσλειτουργίες και την επικάλυψη αρμοδιοτήτων,τις χρονικές υστερήσεις που ταλαιπωρούν πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις,τη γραφειοκρατία και τις θολές ιεραρχικές δομές,αλλά και την αβεβαιότητα των εργαζομένων που συχνά οδηγεί, δικαιολογημένα, σε ευθυνοφοβία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας το νέο Οργανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα