Σέρρες: Έναρξη του “School Music Festival”

14:20 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοίγει αύριο Πέμπτη τις πύλες του το Μουσικό Σχολικό Φεστιβάλ το οποίο θα φιλοξενήσει 12 σχολικά μουσικά συγκροτήματα που απαρτίζονται από 112 μαθητές που ασχολούνται με την μουσική, για να εκφράσουν τις μουσικές ευαισθησίες τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Τη Μουσική γιορτή των μαθητών διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Αθλητισμού για 6η συνεχή χρονιά στο θερινό θεατράκι του Δήμου Σερρών. Στον θεσμό του “School Music Festival”, φέτος συμμετέχουν σχολικά μουσικά γκρουπ αλλά και Μουσικά Σχολεία

των Σερρών και άλλων Νομών. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελείται από καθηγητές όπως η κα Βίνια Τσόπελα, Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο “Οργανική Μουσική Εκτέλεση, Πιάνο” του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον κ. Τασόπουλο Νικόλαο Καθηγητή Πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και τον κ. Παπαιωακείμ Δημήτριο, Μουσικό (Κλαρινέτο) του Μουσικού Σχολείου Σερρών.
Θα δοθούν 3 βραβεία στα καλύτερα εμφανιζόμενα σχήματα, με κριτήρια την ποιότητα, την πρωτοτυπία και την σκηνική παρουσία.
Οι τυχεροί της βραδιάς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε φεστιβάλ του Δήμου Σερρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα