Σέρρες : Ερώτηση Μ. Τζελέπη για τον κόμβο Βαμβακοφύτου επι της εθνική οδού

10:41 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ζήτημα του κόμβου Βαμβακοφύτου Εθνικής Οδού έφερε στην Βουλή με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής παρά το γεγονός ότι ο κάθετος άξονας Προμαχώνας-Εγνατία βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, διαπιστώνεται μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του Τοπικού Διαμερίσματος Βαμβακοφύτου, καθώς δεν έχει ακόμα προβλεφθεί έξοδος στον οδικό άξονα από το Τοπικό Διαμέρισμα με κατεύθυνση τον Προμαχώνα ή και είσοδος

από τις Σέρρες με αποτέλεσμα να προκύπτει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των κατοίκων προς το Σιδηρόκαστρο ή και διερχόμενοι από τις Σέρρες.

Στην υπάρχουσα, σημερινή κατάσταση, όπως είναι χαραγμένη η Εγνατία Οδός, σημειώνει ο κ. Τζελέπης, αποκλείει την εύκολη πρόσβαση από το Βαμβακόφυτο και αφήνει μόνο σημείο επαφής τον κόμβο της Αμπέλας. Παράλληλα εντοπίζεται υψηλός βαθμός επικινδυνότητας στο σημείο διέλευσης με υψηλές πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων.

Επειδή, κατά τον κ. Τζελέπη «η μη κατασκευή κόμβου στην Τοπική κοινότητα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων της» ζήτησε από τον υπουργό να τον ενημερώσει εάν, προβλέπεται στην μελέτη η κατασκευή κόμβου στο Βαμβακοφύτο και αν ναι πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες περάτωσης του έργου. Επίσης εάν δεν προβλέπεται στην μελέτη του έργου η κατασκευή κόμβου Βαμβακοφύτου, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο υπουργός προκειμένου να απεγκλωβιστεί η δυσπρόσιτη πρόσβαση των κατοίκων Κοινότητας προς τον Προμαχώνα ή και από τις Σέρρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα