Σέρρες : Ερώτηση για την απαγόρευση ανέγερσης σταβλικών εγκαταστάσεων εκτός ρυμοτομικού σχεδίου Σερρών

09:52 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ζήτημα της απαγόρευσης ανέγερσης σταβλικών εγκαταστάσεων σε περιοχές εκτός του ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Σερρών, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση που κατάθεσε για τον υπουργό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης.

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής: «Πολλοί Σερραίοι κτηνοτρόφοι αλλά και τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί, διαμαρτύρονται για την απαγόρευση ανέγερσης σταβλικών εγκαταστάσεων στην εκτός του ρυμοτομικού

σχεδίου περιοχή, βόρεια της πόλης των Σερρών, στην οποία είναι σε ισχύ το Πολεοδομικό Διάταγμα από 16.9.1980 στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι σε μια έκταση άνω των 52 χιλιάδων στρεμμάτων που βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Σερρών, από τον συνοικισμό Επταμύλων-Οινούσας, τις περιοχές των κοιλάδων Αγίων Αναργύρων, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Γεωργίου της πόλης των Σερρών, μέχρι την Χρυσοπηγή, το Μετόχι και τον Λευκώνα, αποκλείοντας ουσιαστικά την δυνατότητα κατασκευής κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, από τον Σεπτέμβριο του έτους 1980 και έπειτα.

Ο κ. Τζελέπης ζητά από τον Υπουργό την τροποποιηση του σχετικού Διατάγματος προκειμένου η προαναφερθείσα, απαγόρευση ανέγερσης σταβλικών εγκαταστάσεων να περιοριστεί στα όρια των εκεί οικισμών (τηρώντας τις νόμιμες αποστάσεις). Τέλος, ο Βουλευτής ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να προστεθεί στο Διάταγμα η κτηνοτροφική χρήση «ως επιτρεπόμενη», στην υπόλοιπη περιοχή που αυτό καθορίζει (εκτός ορίων των οικισμών) ώστε και νέες κτηνοτροφικές μονάδες να μπορέσουν να κατασκευαστούν εκεί αλλά και να νομιμοποιηθούν-αδειοδοτηθούν οι ήδη υπάρχουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα