Σεμινάρια Αιγυπτιολογίας στον «Ελληνικό Κόσμο»

13:41 16/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κύκλο Σεμιναρίων Αιγυπτιολογίας, διοργανώνει ο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου και για 20 εβδομάδες, με αφορμή την μεγάλη προσέλευση του κοινού στην έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα».

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΓΚΙΖΑΣ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (μετά το πέρας των σεμιναρίων θα είναι σε θέση μάλιστα να αναγνώσουν απλές ιερογλυφικές επιγραφές). Επίσης, θα διδαχθούν αρκετά μαθήματα για την ιστορία, την τέχνη,

τη θρησκεία, τη μουσική και την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων, με έμφαση στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα.

ΛΑΤΡΕΥΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΩΡΟ

Απευθύνονται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιήσει η Αιγυπτιολόγος και Αρχαιοαστρονόμος – Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Αλίκη Μαραβέλια.

Παράλληλα, η λειτουργία της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» με τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών παρατείνει τη λειτουργία της.

Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων.

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ

INFO

Έναρξη: Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Εγγραφές: έως και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα.

Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.

Κρατήσεις Θέσεων:

Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας

[email protected]

Πληρ.: 6981 191 480

Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων

[email protected]

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, κάθε Παρασκευή 16:00-18:00, Τ. 212 254 0000

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Keywords
Τυχαία Θέματα