Σε Τύρναβο και Ελασσόνα ο Γιάννης Τσιρώνης-αισιόδοξος για κλείσιμο συμφωνίας με τους δανειστές

13:48 7/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον Τύρναβο βρίσκεται αυτή την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης όπου έχει επαφές με παραγωγούς και φορείς της περιοχής.

Είχε προηγηθεί επίσκεψή του στον Παλαμά Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ.Σακελαρίου, με παραγωγούς, τυροκόμους και επιστήμονες. Συζήτησε μαζί τους και την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ για την παραγωγή πρότυπης ζωοτροφής για τα ζώα των κτηνοτρόφων της περιοχής μέσα απο πρόγραμμα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.
Επιπλέον, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ,

συζήτησε με το δήμαρχο του Παλαμά και για το θέμα των εγγείων βελτιώσεων και συγκεκριμένα την αξιποίηση προγραμμάτων του υπουργείου για αντιπλημμυρικά έργα αλλά εξοικονόμηση νερού για τις αρδεύσεις. Τόνισε την ανάγκη να γίνει κοστολόγηση του νερού από το Δημόσιο, χωρίς αυτό σε καμία περιπτωση να συνεπάγεται αλλαγή στην τιμολόγησή του για τους αγρότες που το χρησιμοποιούν.
«Είναι σαφές ότι αποτελεί στρατηγική μας επιλογή να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος του νερού για τους αγρότες. Ανεξάρτητα από το πόσο πραγματικά κοστίζει. Αλλά πρέπει να το γνωρίζουμε. Δώσαμε μάχες στις Βρυξέλλες για να μην κάνει αυτή την κοστολόγηση ιδιωτική εταιρία με ό,τι αυτό μπορεί να σήμαινε για την τιμολόγησή του.» επεσήμανε ο κ.Τσιρώνης.
Ο κ.Τσιρώνης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία με τους εταίρους μας θα κλείσει και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης αυτό να γίνει με θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν θα πρέπει οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και οι παραγωγοί να συγχέουν την πραγματική οικονομία με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, καθώς όπως είπε η πραγματική οικονομία δεν καταρρέει από τις διαπραγματεύσεις αυτές.
«Δεν θα πρέπει να γίνεται αυτός ο εκβιασμός εκ των έσω, με στόχο να κλείσει η συμφωνία όπως όπως και με όποιο κόστος. Γι’ αυτό γίνονται οι διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε τους καλύτερους όρους.» επεσήμανε ο Γιάννης Τσιρώνης.
Ο αναπληρωτής υπουργός αγρ.ανάπτυξης θα βρίσκεται το απόγευμα στην Ελασσόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα