Σε όλους τους συνταξιούχους οι συντάξεις Μαΐου, με απόφαση του Υπ. Εργασίας

14:29 22/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κανονικά θα καταβληθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα όλες οι συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και όσες δεν έχουν ταυτοποιηθεί με τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Υπουργείο Εργασίας ώστε το σύνολο των συνταξιούχων να κάνει κανονικά Πάσχα. Με την απόφαση αυτή οι συνταξιούχοι κερδίζουν ακόμη ένα μήνα προκειμένου να συμπληρώσουν κενά που ενδεχομένως υπάρχουν είτε στον ΑΜΚΑ
είτε στον ΑΦΜ, καθώς από τον επόμενο μήνα, θα τεθεί σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013, σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Για το σκοπό αυτό, κρίθηκε αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από την Τρίτη 23-4-2013), προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τις μη συμπληρωμένες, σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, συντάξεις που αυτό χορηγεί.Οι δύο ιστοσελίδες θα παραμείνουν αναρτημένες στο διαδίκτυο μέχρι και τις 9 Μαΐου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος «Ήλιος», οι αποκλίσεις που παρουσιάζονται σήμερα στο ενιαίο μητρώο συντάξεων, σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχουν σχεδόν μηδενισθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα