Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Θεσπρωτία – Μαίνονται οι φωτιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας (video)

17:33 11/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο πυρκαγιές στη Ζάκυνθο και άλλες δύο στο νομό Θεσπρωτίας. Μαίνονται για τρίτη μέρα οι φωτιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στη Ζάκυνθο, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 στους πρόποδες του όρους Βραχίωνας, στο Καταστάρι. Στο σημείο βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί.

Η δεύτερη, εκδηλώθηκε μισή ώρα αργότερα, στο χωριό των Βολιμών και έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει φέτος το καλοκαίρι

στην περιοχή.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ», δύο Καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στα Καλύβια Αττικής και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μυκόνου και Γαλάζιας Ακτής.

Υπό μερικό έλεγχο είναι από το μεσημέρι η πυρκαγιά που καίει από χθες σε δασική έκταση στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Σε πύρινο κλοιό εξακολουθούν να βρίσκονται τα ελληνικά μειονοτικά χωριά στην Αλβανία, κυρίως στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης.

Δύο ελληνικά Καναντέρ εστάλησαν από τη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον ως τώρα απολογισμό, έχουν καεί δύο σπίτια, μια αποθήκη, ένας Ιερός Ναός, ενώ απειλήθηκε και η Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Μαίνεται η φωτιά στο Βροντερό Πρεσπών-Καίγονται χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα