Σε εξέλιξη παρεμβάσεις του Δήμου Χαϊδαρίου για τα προσφυγόπουλα

17:12 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, τα σωματεία, οι εθνικοτοπικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, κινητοποιούν την τοπική κοινωνία υπέρ των προσφυγόπουλων.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου επισημαίνεται ότι: «Στο Σκαραμαγκά φιλοξενούνται 3500 πρόσφυγες από τους οποίους 1500 παιδιά. Η προσφυγιά δεν είναι ελεύθερη επιλογή των ανθρώπων που ήρθαν στη χώρα μας. Ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στη χώρα τους, τους ανάγκασε να φύγουν για να μη πεθάνουν. Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός αιματοκυλίσματος των λαών, που σαν αποτέλεσμα είχε το Αιγαίο

να γίνει μια θάλασσα νεκρών.

Οι μαζικοί φορείς και οργανώσεις του Χαϊδαρίου, ολόκληρη η πόλη μας ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά, γι’ αυτό και υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους στα σχολεία μας γιατί αποτελούν σάρκα από τη δική μας σάρκα. Διότι Χαϊδάρι σημαίνει κυνηγημένοι Πόντιοι, Νεοφωκαείς και Μικρασιάτες, σημαίνει Πακιστανοί μετανάστες διωγμένοι από τη χώρα τους που ίδρωναν για το μεροκάματο στα ναυπηγία, στα εργοστάσια του Θριάσιου Πεδίου και σε βιοτεχνίες της περιοχής.
Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;
Δε θα περάσει ο φασισμός και η ξενοφοβία».

Ακολούθως ο Δήμος σημειώνει: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, απομονώνουμε τις φασιστικές φωνές, που στόχο έχουν την καλλιέργεια μίσους και τις πράξεις βίας στρέφοντας εργάτες και εργαζόμενους ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το Χαϊδάρι, έχει ματωμένες μνήμες για το τι σημαίνει φασισμός, οι Γερμανοί ναζί, σκότωσαν χιλιάδες πατριώτες αγωνιστές και κομμουνιστές αφού πρώτα, τους φυλάκισαν και τους βασάνισαν στο μαρτυρικό Μπλοκ 15, στο σημερινό στρατόπεδο Καραϊσκάκη Α, στο τότε στρατόπεδο εξόντωσης των ναζιστών Γερμανών. Τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, οι βιομηχανίες θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι το τελικό αποτέλεσμα της ναζιστικής ιδεολογίας».

Δύο συγκεντρώσεις υποδοχής στα σχολεία έγιναν σήμερα Παρασκευή και άλλη μία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1:30 μ.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Εκδήλωση με θέμα «Ο Διάλογος Μεταξύ Πολιτισμών Ξεκινάει Με Τα Παιδιά» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/2 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Στις συγκεντρώσεις καλούν και συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:
Παράρτημα Χαϊδαρίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαϊδαρίου, Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο, σωματείο εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Παράρτημα Αιγάλεω-Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παράρτημα Αγ-Χαιδ- Αγ.Βαρβ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος ΟΓΕ), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαϊδαρίου, Α.Ο. Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Παλαίμαχοι Α.Ο. Θριάμβου Χαϊδαρίου, Α.Ο. Αστέρας Χαϊδαρίου, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας, Σύλλογος Ξιφασκίας Α.ΞΙ.Α., Σύλλογος Πυργουσών Αττικής, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιού Δαφναίων Απόλλων, Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αφαίας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας, Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Φίλων της Φύσης, ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και το Αλληλέγγυο Στέκι το Καπνισμένο Τσουκάλι.
ΔΗΜΟΣ

Σπουδαίοι Έλληνες Αθλητές Καλωσορίζουν τα Προσφυγόπουλα στα Σχολεία

Χτες Πέμπτη σπουδαίοι αθλητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χαϊδαρίου για το καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Δήμου μας.
Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι: «Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κώστα Μίσσα, τους Διεθνείς Μπασκετμπολίστες Νίκο Παππά και Βαγγέλη Μάντζαρη, τον Αργυρό Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και τον προπονητή του Νίκο Γέμελο, τους Διεθνείς Πολίστες Παναγιώτη Τζωρτζάτο και Κωνσταντίνο Γούτη, την Ολυμπιονίκη της Πάλης και ΓΓ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, τον εκπρόσωπο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ηλία Ξιάρχο για τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση.

Η σημερινή παρουσία αυτών των καταξιωμένων και διακεκριμένων αθλητών, αποδεικνύει ότι εκτός από αθλητές υψηλού επιπέδου καταξιώνονται στη συνείδηση του λαού μας σαν σπουδαίες προσωπικότητες που εκφράζουν το αίσθημα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού στους ξεριζωμένους πρόσφυγες στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Τα σημερινά πρότυπα της νεολαίας είναι αυτοί οι αθλητές που διδάσκουν μαθήματα ανθρωπιάς και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Κατά την επίσκεψη των αθλητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο οι αθλητές μίλησαν στους μαθητές όλου του σχολείου και μοίρασαν δώρα στα προσφυγόπουλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα