Σχολικό ραδιόφωνο από το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας

12:56 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συμμετέχει στο θεσμό των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων European school radio-Το πρώτο σχολικό ραδιόφωνο.
Playback 2nd EPAL SR έχουν ονομάσει το πρόγραμμά τους οι 14 μαθητές που συμμετέχουν από όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Έχουν χωριστεί σε 3 ομάδες και παράγουν 3 διαφορετικές εκπομπές.
Η ομάδα «Λαϊκά Ακούσματα» επιμελείται εκπομπής με λαϊκή ελληνική μουσική, η ομάδα «Σπέσιαλ Ράδιο» παίζει ελληνικές

επιτυχίες και η ομάδα «Deep House Sets» κάνει εκπομπή με ξένα ακούσματα.
Οι ηχογραφήσεις γίνονται στο σχολείο, πέραν του σχολικού ωραρίου, και αποστέλλονται μέσω διαδικτύου στο European School Radio

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο εγχείρημα έχουν ήδη ηχογραφήσει 4 εκπομπές και θα ακολουθήσουν ακόμη 3. Είναι μαθητές στις ειδικ΄΄οτητες των τεχνικών οχημάτων, τεχνικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και μηχανικών εμπορικού ναυτικού.

Μας επισκέφθηκαν στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ στη Λάρισα και αφού ξεναγήθηκαν στη δισκοθήκη και τα στούντιο, πήραν τις θέσεις τους μπροστά από τα μικρόφωνα μαζί μας, για να αποκτήσουν και την εμπειρία του «ζωντανού» προγράμματος. Συζητήσαμε on air στη διάρκεια της εκπομπής Θεσσαλικό Περισκόπιο, κοινή παραγωγή της ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.

Ο καθηγητής τους Θανάσης Κωστής τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των παιδιών στο σχολικό ραδιόφωνο με την έννοια της συνεργασίας μαθητών απο διαφορετικές τάξεις, συννενόησης και ομαδικής δουλειάς για το απότελεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα