Σαρώνει η «Ευριδίκη» – Δεκάδες ΙΧ στη θάλασσα της Σύμης – Επιδείνωση (video)

21:45 13/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει όλη τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Από νωρίς σημειώθηκαν έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας, στην Μεσογείων αλλά και στην Αθηνών- Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Καταγραφή ζημιών στη νότια Κέρκυρα

Τις πληγές της μετρά η Λευκίμμη μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη νότια πλευρά του νησιού της Κέρκυρας, όπου ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατάφεραν να ξεριζώσουν δέντρα, να παρασύρουν κεραμίδια από τις στέγες

των σπιτιών, αλλά και να μετακινήσουν βαριές μαρμάρινες πλάκες από το νεκροταφείο της Λευκίμμης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περιοχές: Πευκάκια Αγία Τριάδα, Αργολικό, Παναρίτης, Νέα Τίρυνθα και Άγιος Αδριανός.

Δρόμοι πλημμύρισαν και έγιναν απροσπέλαστοι για πεζούς και αυτοκίνητα, ενώ αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Κοντά στο στρατόπεδο Ναυπλίου το ρέμα της περιοχής φούσκωσε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων. Ζημιές σημειώθηκαν και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

Επιδείνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια και πιθανόν το ΒΑ Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα το βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην Κέρκυρα αναμένονται σήμερα Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς,Γιάννης Ανδριώτης Βασιλική Γκόρου, ΕΜΥ

Σχετική είδηση:Σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα