Σάμος: Συμπαραστέκονται στους κατοίκους του Μαραθοκάμπου για την επιστροφή της γιατρού

12:28 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου ζητά την επαναφορά της γιατρού του Μαραθοκάμπου στο Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής σε μια προσπάθεια να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων . Ακόμη απαιτεί την πλήρη στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια, την άμεση στελέχωση του ΚΥ Καρολβάσου και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων ανέργων και των οικογενειών τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ

για τις ανάγκες όλου του νησιού. Τέλος αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται καθημερινά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια για όλο το λαό.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου συμπαραστέκεται στο λαό του Μαραθοκάμπου στον αγώνα που δίνει για την επαναφορά της γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Μαραθοκάμπου .

Δημιουργείται σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων της νοτιοδυτικής Σάμου δεδομένου ότι είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή από το νοσοκομείο.

Σε συνδυασμό με την υποβάθμιση, όλο και περισσότερο, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, κέντρων υγείας, νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, η εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων η κατάσταση για την υγεία των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων γίνεται πλέον τραγική.

Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής, γενικά ενάντια στα δικαιώματά και στις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και ειδικά στον τομέα της υγείας, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της σημερινής κυβέρνησης που αποδείχθηκε και αυτή υπηρέτης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών καλεί της γυναίκες της Σάμου να σπάσουν τη σιωπή τους και μαζί με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα να οργανώσουμε τη πάλη μας και συλλογικά να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν μεγαλοεργοδοσία, κυβερνήσεις και ΕΕ».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα