Σάμος: Πληθαίνουν τα φαινόμενα απάτης σε επιχειρηματίες και πολίτες

09:28 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες περιπτώσεις απάτης καταγράφτηκαν σε Καρλόβασι και Βαθύ. Συγκεκριμένα η υπάλληλος καταστήματος ιδιοκτησίας 39χρονου, ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με άγνωστο άνδρα ο οποίος προσποιούμενος υπεύθυνο εταιρείας έκδοσης προπληρωμένων καρτών, κατόρθωσε, εξαπατώντας την, να της αποσπάσει τους κωδικούς ασφαλείας δύο καρτών, συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Η άλλη περίπτωση εξαπάτησης έγινε μέσω διαδικτύου σε βάρος μιας 41χρονης κατοίκου Σάμου , η οποία είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο σχετικά με την πώληση αντικειμένων όταν άγνωστος προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή κατόρθωσε, εξαπατώντας την,

να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Εξάλλου άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες μπήκαν σε περιφραγμένο αγρόκτημα 63χρονου, στην περιοχή του Κοκκαρίου στη Σάμο και αφαίρεσαν ένα σκαπτικό μηχάνημα. Προανάκριση για την κλοπή διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Τέλος από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Αλγερίας ηλικίας 35 ετών, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας-προανάκρισης, ο 35χρονος, την 01-03-2017, μπήκε σε κατάστημα 62χρονης στη Σάμο, προσποιούμενος τον πελάτη και αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, τρεις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων, συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα