Σάμος: Ένταση με φόντο το προσφυγικό

12:48 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικόνες σύγκρουσης δύο διαφορετικών απόψεων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η κίνηση samos sos προκειμένου για άλλη μια φορά να ενημερώσουν τους κατοίκους του νησιού και μαζί τους να οργανώσουν από κοινού το πλάνο γιοα την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί υπήρξε αντισυγκέντρωση από ομάδα της αντιφασιστικής κίνησης και μελών της κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

των οποίων η παρουσία πυροδότησε εντάσεις και ανταλλαγή συνθημάτων που ανέβασαν στο κόκκινο την αντιπαράθεση σε σημείο που ορισμένοι πιάστηκαν στα χέρια.

Η καταλυτική παρουσία για άλλη μια φορά της Αστυνομίας αλλά και του Λιμενικού που ενήργησαν κάτω από τις ψύχραιμες εντολές των επικεφαλής διευθυντών τους κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα και να επιτρέψουν την διεξαγωγή της προγραμματισμέννης συγκέντρωσης.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων εκπροσώπων φορέων αλλά και των μελών της κίνησης samos sos υπήρξε κοινό ψήφισμα με την Πανχιακή Επιτροπή Αγώνα της Χίου το οποίο έγινε αποδεκτό από το σύνολο των παρευρισκομένων πολιτών και θα προωθηθεί στα αρμόδια όργανα. Μόλις ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση Αστυνομία και Λιμενικό ανέλαβαν και πάλι να ηρεμήσουν τα τεταμένα πνεύματα και να αποχωρήσουν οι δύο πλευρές χωρίς να προκληθούν επεισόδια. Να σημειώσουμε ότι αρκετοί φορείς συμμετείχαν στην συγκέντρωση ζητώντας την επίλυση του προβλήματος με την τήρηση των υπεσχημένων από την κυβέρνηση, την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους μετανάστες.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα