Σάμος: Δηλώνουν συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που διώκονται για παρέμβαση σε ομιλία καθηγήτριας

11:05 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου προς τον συνάδελφό του Διαμαντή Γρυδάκη μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικό σύμβουλο Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Τάκη Διαμαντίδη, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη 16 Μαρτίου για την παρέμβαση που έκαναν ομιλία που εκφωνήθηκε στις 28 Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου

Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού. Καλούν όλους να βρεθούν στο δικαστήριο ώστε να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.

«Η στάση τους ήταν αυτή που έπρεπε και δεν νοείται την ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα του λαού μας ενάντια στους φασίστες κατακτητές, να βρίσκουν αφορμή κάποια ιδεολογικά κατάλοιπα των απογόνων τους για να ρίξουν τα φαρμακερά βέλη του φασισμού και ρατσισμού και να δηλητηριάζουν τον λαό μας.

Η στάση αυτή αποκτά και άλλη σημασία σήμερα που οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού-ναζισμού, παρ’ ότι δικάζονται αυτοί και το κόμμα τους σαν δολοφονική οργάνωση για την δολοφονία του Π. Φύσα, για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και σε κομμουνιστές συνδικαλιστές, δεν παραλείπουν να δείξουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο τρομοκρατώντας με βία γονείς, μαθητές και δασκάλους ώστε να αποτρέψουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων από τα σχολειά μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου από τις 8 ως τις 11 το πρωί ζητώντας να αποσυρθούν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους κατηγορούμενους.

«Ιστορικά ο τόπος μας έχει μαρτυρήσει από τέτοια φαινόμενα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χύνει το δηλητήριο του φασισμού- ρατσισμού δηλητηριάζοντας τη νέα γενιά» δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Τέλος το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών δηλώνει με ανακοίνωσή του ότι ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολειά και συνεχίζει «Την ημέρα τιμής στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας δεν έχει θέση η ιδεολογία των πολιτικών απογόνων του φασισμού και του ναζισμού. Δεν έχει θέση ο φασισμός και ο ρατσισμός στα σχολεία.

Όπως τονίζαμε και τότε, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός βγάζουν «λάδι» το σύστημα και αποπροσανατολίζουν τη νεολαία και την εργατική τάξη απ’ τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων και της καπιταλιστικής κρίσης. Αποτελούν, ταυτόχρονα, τα πιο βρώμικα όπλα στην προσπάθεια να καταπνιγεί η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων απέναντι στη σφαγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και γίνονται εμπόδια στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα, στο να χαράξει ο λαός το δικό του δρόμο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, τους συλλόγους γονέων, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους και να παρευρεθούν στο δικαστήριο την ημέρα της δίκης, καταγγέλλοντας και απομονώνοντας κάθε είδους φασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις.

Ο λαός μας διδάσκεται απ’ την ιστορία του, ότι μόνο με οργανωμένο αγώνα και πάλη για να γίνει αυτός αφέντης στον τόπο του, θα δει καλύτερες μέρες.

Εμπνεόμαστε απ’ την ιστορία του, συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα