Σαλάτα με πατάτες και καπνιστό τόνο Αλοννήσου

12:07 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια παραλλαγή της πολύ γνωστής σαλάτας Νισουάζ, χωρίς όμως, τα πράσινα φασολάκια, με πρωταγωνιστή τον λευκό τόνο Αλοννήσου, από τα χεράκια του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου.

Υλικά

Για τη σαλάτα

10 πατάτες νέας σοδειάς10 ντοματίνια κομμένα στη μέση2 καρότα τριμμένα4-5 φύλλα iceberg ή μαρούλι σε χοντρά κομμάτια (κρατάμε δύο για ντεκόρ)150 γραμμαρίων καπνιστό τόνο Αλοννήσου10 ελιές Καλαμών κομμένες σε φέτες1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες2 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα1
κουταλιά της σούπας κάπαρηΛίγα φύλλα βασιλικού και σχοινόπρασου ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα1 φιλέτο αντζούγιας (προαιρετικά)ΑλάτιΠιπέρι (κατά προτίμηση)ΕκτέλεσηΣε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 12’,αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μόνες τους σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.Σε μια μεγάλη μπασίνα ή μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον τόνο και τα αυγά.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μούλτι και μαρινάρουμε τη σαλάτα με την μισή ποσότητα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε ένα μπολ ή μέσα στα φύλλα του iceberg.Τελειώνουμε τη σαλάτα μας με τον τόνο κομμένο σε φέτες και τα βραστά αυγά.Περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και συμπληρώνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μια παραλλαγή της πολύ γνωστής σαλάτας Νισουάζ, χωρίς τα πράσινα φασολάκια με πρωταγωνιστή τον λευκό τόνο Αλοννήσου, από τα χεράκια του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου
Keywords
Αναζητήσεις
salata me patates
Τυχαία Θέματα