Σαλάτα «Καπρέζε» με μελιτζάνες

12:02 14/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πολύ γνωστή σαλάτα Καπρέζε (γνωστότερη και ως ντομάτα-μοτσαρέλα) ελαφρώς παραλλαγμένη με την προσθήκη της μελιτζάνας, δίνοντας στην ήδη δροσερή και κλασική συνταγή, έναν ακόμα πιο καλοκαιρινό τόνο. Τη συνταγή γράφει ο chef Κωσταντίνος Κωβαίος.

Σαλάτα “Καπρέζε” με μελιτζάνες από τον chef Κωσταντίνο ΚωβαίοΥλικά1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε ροδέλες1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες1 μπαλάκι φρέσκιας μοτσαρέλας σε φέτες1 κ.σ. πέστο βασιλικούΕλαιόλαδο για το τηγάνισμαΑλάτιΠιπέριΦύλλα
φρέσκου βασιλικού ή μένταΛίγο αλεύρι για το τηγάνισμαΕξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοΕκτέλεσηΣε ένα τηγάνι ή φριτέζα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά, αφού τις έχουμε πρώτα αλευρώσει, για 2 λεπτά από κάθε μεριά να πάρουν χρώμα.Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με απορροφητικό χαρτί.Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, και τις αφήνουμε να κρυώσουν.Στήνουμε τη σαλάτα στο πιάτο κυκλικά, τοποθετώντας μια φέτα μελιτζάνας, ντομάτα και το τυρί, μέχρι να βάλουμε όλα τα υλικά.Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με λίγα φύλλα ρόκας, τα φύλλα βασιλικού και το πέστο, ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο.Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Σαλάτα “Καπρέζε” με μελιτζάνες από τον chef Κωσταντίνο Κωβαίο

Keywords
Αναζητήσεις
μελιτζανεσ καπρεζε
Τυχαία Θέματα