Σ. Λυκούδης: «Αυτό που χρειάζεται, είναι κριτική πολιτικού χαρακτήρα» (audio)

13:17 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η κ. Μάρκου εξέφραζε δημοσίως αυτά που αναφέρει στην επιστολή της», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε ότι εάν αυτό θα οδηγούσε σε ανεξαρτητοποίηση είναι θέμα της προσωπικής πολιτικής πρωτοβουλίας της κ. Μάρκου, αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι είχε εκφράσει όλο τον τελευταίο καιρό τις ενστάσεις της και τις αντιρρήσεις της για τις πολιτικές πλευρές της λειτουργίας του Ποταμιού.

Ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι ο ίδιος έχει καταστήσει

γνωστή τη δική του άποψη, ότι δηλ. το Ποτάμι είχε όλες τις προϋποθέσεις να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στη μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, και δεν το κατάφερε και με δικές του ευθύνες, αλλά και των άλλων.

Πιστεύω, τόνισε ο κ. Λυκούδης, ότι η πολιτική κατάσταση είναι πολυσύνθετη και αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις μετακινήσεων, πρωτοβουλιών, ανακατατάξεων. Υπ’ αυτή την έννοια αυτό που χρειάζεται, πρόσθεσε, είναι κριτική πολιτικού χαρακτήρα και ανάλογη αντιμετώπιση. Κατά συνέπεια και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης – απάντησης στην Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Εύχομαι, δήλωσε ο κ. Λυκούδης το Ποτάμι να ξεπεράσει τα προβλήματα γιατί παραμένει ένας ενδιαφέρον χώρος παρά τις δυσκολίες και τις υποχωρήσεις που έχει. Το πρόβλημά του είναι ότι τις επεξεργασίες και το ενδιαφέρον του δικού του χώρου δεν τα πολιτικοποιεί , δεν τα δημιουργεί στα επίπεδα της πολιτικής του ταυτότητας και της στρατηγικής του και έτσι καλλιεργείται ατμόσφαιρα ασάφειας και ευνοεί φυγόκεντρες τάσεις . Ο κ.Λυκούδης κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα είναι ότι το Ποτάμι υστερεί στην πολιτική ταυτότητα και στην στρατηγική του και κατά συνέπεια δημιουργεί αυτού του είδους τα προβλήματα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα