Ρόδα, τσάντα και κοπάνα

07:56 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξετάσεις. Στο άκουσμα της λέξης δεν πανικοβάλλονται, ούτε χτυπά κάποιος ιδιαίτερος συναγερμός στην καθημερινότητά τους. Είναι μέλη της παρέας «Δεν διαβάζω». Και τι κάνετε όταν δεν διαβάζετε; ρωτάμε την πρώτη παρέα που βρήκαμε μπροστά μας να απολαμβάνει τον ήλιο, τα πειράγματα και την χαλαρότητα του δικού τους προγράμματος. «Περιμένουμε να τελειώσουν οι εξετάσεις».

«Δεν μ’ αρέσει το διάβασμα. Διαβάζω λίγο, δεν σκοτώνομαι κιόλας. Στα αρχαία και στα φιλολογικά τα πηγαίνω καλύτερα. Δεν μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία, η βιολογία κ.α. » λέει, γελά και συνεχίζει να απαριθμεί τον

μακρύ της κατάλογο. Η μικρή Κατερίνα, μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου γνωρίζει καλά ότι δεν θέλει να δώσει εξετάσεις. Τίποτα άλλο! «Δεν θα δώσω πανελλήνιες! Ό,τι και να γίνει δεν θα δώσω!»
Πιο εκεί τα αγόρια της παρέας. Κινούνται στους ρυθμούς της μπάλας. «Φέτος δεν διάβασα καθόλου. Άνοιγα λίγο μόνο στα διαγωνίσματα» εκμυστηρεύεται ο Μπάμπης που αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής. «Έπαιζα κάθε μέρα ποδόσφαιρο κι ο χρόνος περνούσε». Στις εξετάσεις επιστρατεύει ό,τι άκουγε κατά τη διάρκεια της παράδοσης. «Πέρσι και πρόπερσι διάβαζα. Φέτος δεν είχα πολύ όρεξη. Εφηβεία λένε. Όλη μέρα βαριόμουνα. Υπήρχε μια καθηγήτρια που συνέχεια με έπιανε αδιάβαστο» δηλώνει ο Σταύρος και χαμογελά.
«Εφηβεία» λένε και γελούν κάνοντας οι ίδιοι την «διάγνωση» της παρατεταμένης ανεμελιάς που δεν γνωρίζει από άγχος, διάβασμα και στρες. Τουλάχιστον όχι σ’ αυτές τις εξετάσεις… Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

The post Ρόδα, τσάντα και κοπάνα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα