Ρέθυμνο: Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια, λόγω της κακοκαιρίας

19:54 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της πόλης όπου τον σταυρό έπιασε ένας αστυνομικός που βούτηξε στα κρύα νερά μαζί με άλλους πιστούς. Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην πόλη χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία, λόγω της κακοκαιρίας.

Στις ευχές τους οι εκπρόσωποι της πολιτείας και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν λόγο για υπομονή και σύμπνοια στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι πολίτες και η χώρα. Να φωτίσει τα σκοτάδια των υπάρξεων μας το θείο φως ανέφερε ο μητροπολίτης

Ευγένιος, μιας και ζούμε σε μέρες δύσκολες και χρειαζόμαστε αυτό τον φωτισμό.
Εξάλλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι το 2017 πρέπει να είναι έτος ανάτασης κυρίως εθνικής, μιας και θα είναι έτος προκλήσεων αλλά και πολιτικής αλλαγής, όπως τόνισε, προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.
Η αντιπεριφερειάρχης του νομού Μαίρη Λιονή έκανε λόγο για υπομονή και ελπίδα που μαζί με πολύ δουλειά και συνεργασία το καλύτερο θα βρεθεί μπροστά μας.
Για την ανάγκη φωτισμένων αποφάσεων από όλους εκείνους που τις παίρνουν, μίλησε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, αποφάσεις που όπως είπε, θα οδηγούν τον κόσμο στο καλύτερο, στην ειρήνη και στην αλληλεγγύη.
Η κίνηση στο Ρέθυμνο χθες και σήμερα ήταν υποτονική δεδομένης και της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.
ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα