Ρ. Δούρου: Η Αθήνα υποψήφια ανάδοχη πόλη για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

12:00 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υποψηφιότητα της Αθήνας ως ανάδοχης πόλης για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ΕΕ, euractiv.gr η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Την σχετική εκστρατεία υποψηφιότητας έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια προκειμένου, όπως είπε, ν’ αποδειχτεί και με αυτόν τον τρόπο ότι προχωρά η παραγωγική ανασυγκρότηση και ότι η οικονομία μας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. «Θα σηματοδοτήσει άλλη μία ένδειξη ότι προχωρά

η παραγωγική ανασυγκρότηση και ότι η οικονομία μας έχει εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη,» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κα Δούρου, εκείνο που καθιστά την ελληνική υποψηφιότητα συνολικά ελκυστική, είναι το γεγονός ότι αποτελεί ένα πλήρες «πακέτο». «Είναι δηλαδή μια προσφορά που καλύπτει όλα τα κριτήρια που έχει θέσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου. Τόσο σε ό,τι αφορά το βασικό διακύβευμα, που είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οργανισμού προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς του φαρμάκου και κατ’ επέκταση να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, όσο και σε ό,τι αφορά στην ικανοποίηση των αναγκών των υπαλλήλων του Οργανισμού και των οικογενειών τους,» είπε.

Η κα Δούρου επεσήμανε ότι η φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην πόλη υποδοχής, καθώς απασχολεί περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, γι’ αυτό και πρόκειται για ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία καθώς περίπου 20 χώρες σε όλη την ΕΕ έχουν ήδη δηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Πηγή: euractiv.gr η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα