Πυρκαγιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής-Πύρινα μέτωπα σε Δράμα, Σέρρες, Κρήτη (video)

16:29 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι αγροτοδασική φωτιά στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.30 μετά το μεσημέρι και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Κασσανδρινό και τη Νέα Σκιώνη, ενώ οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές.

Φωτιές έχουν ξεσπάσει επίσης στη Δράμα,

όπου καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακος, σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν θέσουν υπό μερικό έλεγχο τα δυο από τα τρία μέτωπά της, ενώ πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στην Καβάλα, στην περιοχή Λιμνιά.

Φωτιά μαίνεται και στα Λουτρά Σιδηροκάστρου, στο δήμο Σιντικής στις Σέρρες, κοντά σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε από 13 διαφορετικές εστίες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ για προληπτικούς λόγους, λόγω των καπνών, εκκενώθηκε το ξενοδοχείο των Λουτρών Σιδηροκάστρου και απομακρύνθηκαν οι 70 πελάτες.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν σε όλα τα σημεία των πυρκαγιών.

Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κρήτη, στην περιοχή Αγκαράθου Ηρακλείου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες, σε έκταση ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, στο Δήμο Τρικκαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα