Πύρινo μέτωπo στα όρια Λαγονησίου Καλυβίων-Τρεις πυροσβέστες ελαφρά τραυματίες-Εκκένωση δύο οικισμών (video)

15:46 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες με τη νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης κοντά στη λεωφόρο Αναβύσσου Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν αυτήν την ώρα 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα μίας ομάδας, καθώς και δύο ελικόπτερα. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο έχει οριοθετηθεί και δεν είναι ενεργό. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γ. Γεραφέντης εγκλωβίστηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα στις φλόγες με αποτέλεσμα τρεις πυροσβέστες που επέβαιναν στο

ένα από αυτά να υποστούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά εγκαύματα και να μεταφερθούν στο στο 252 ΓΝΑ. Από το δήμαρχο Σαρωνικού ζητήθηκε η εκκένωση δύο οικισμών.

Εικόνες από τις καταστροφές και το καμμένο πυροσβεστικό όχημα

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σοφρώνης μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεων 7 μπορφόρ ενώ ζήτησε την εκκένωση των οικισμών στην περιοχή μεταξύ Φοινικιάς και Λυκούριζας καθώς η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια προκαλώντας καταστροφές.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αναβύσσου, από το τμήμα της λεωφόρου Καλυβίων μέχρι την Ιερά Μονή Αρκαδίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα