Πτολεμαϊδα: Δηλώσεις του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε , για την δεύτερη αξιολόγηση

11:05 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Ελλάδα τηρεί γενικά τις διεθνείς πρακτικές που ισχύουν για τα εργασιακά, ενώ υπολείπεται σε ότι έχει να κάνει με το δίκαιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την συλλογική αυτονομία, τα οποία και ζητούμε να επανέλθουν», δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ενόψει των συζητήσεων της δεύτερης αξιολόγησης, ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε Γιώργος Παναγόπουλος .

Από το εργοτάξιο που επισκέφθηκε στον χώρο κατασκευής

της νέας λιγνιτικής μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5»- με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας- ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκή διάσκεψη στις 16 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, όπου θα τεθεί ανοιχτά το θέμα της ευρωπαϊκής διάστασης των εργασιακών και ειδικότερα των επιπτώσεων που θα υπάρξουν εάν υιοθετηθεί το αίτημα του Δ.Ν.Τ για περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την δεύτερη αξιολόγηση, υπήρξε πάντως ήδη συνάντηση της Γ.Σ.Ε.Ε με τον αρμόδιο Υπουργό και τους Διεθνείς εμπειρογνώμονες και όπως υπογράμμισε χθες ο κ. Παναγόπουλος,«η Γ.Σ.Ε.Ε θα δώσει την μάχη των εργασιακών , έχοντας πάντα υπόψη της το μεγάλο άγχος της χώρας που είναι η διόγκωση της ανεργίας»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα