Πτολεμαΐδα: Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο για τη Βιομηχανική κληρονομιά

09:35 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Βιομηχανική κληρονομιά ως μοχλός Βιώσιμης Ανάπτυξης : Η περίπτωση της ΛΙΠΤΟΛ» είναι το θέμα του Διεθνούς επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας.

Έλληνες και Γερμανοί ειδικοί επιστήμονες θα καταθέσουν τις απόψεις και τις εμπειρίες τους από την ενασχόληση τους με θέματα διάσωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης μνημείων Βιομηχανικής κληρονομιάς καθώς επίσης και τις πρακτικές που ισχύουν σε χώρες του Εξωτερικού.

Όπως σημείωσε στη διάρκεια

συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, πρόκειται για ένα διήμερο υψηλού επιπέδου εισηγητών και ποιότητας εργασιών, που συνδέονται με την περιοχή, στην περίμετρο της οποίας, υπάρχουν ανάλογα βιομηχανικά μνημεία, και τα συμπεράσματα του Επιστημονικού συμποσίου, θα δώσουν απαντήσεις για τον πλέον ορθό και επωφελή τρόπο, «εκμετάλλευσης» τους. Το Σάββατο 11 Μαρτίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το καθαρά επιστημονικό μέρος των εισηγήσεων ενώ την Κυριακή 12 Μαρτίου οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ, της ΛΙΠΤΟΛ, και του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα