Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για τον ζεόλιθο

13:36 3/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, στην έκτακτη συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή, το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, αναφορικά με τη θέση του δήμου στο ζήτημα της εξόρυξης ζεόλιθου στα Πετρωτά.
Η συνεδρίαση έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας «Όλυμπος Α. Ε.» ότι ξεκινά άμεσα τις εργασίες εξόρυξης στη θέση «Κόκκαλο», για την οποία η εταιρεία έχει πάρει άδεια εκμετάλλευσης.
Το ψήφισμα που εισηγήθηκε

ο κ. Μαυρίδης ήταν το ίδιο με εκείνο που είχε προτείνει και πριν από έναν περίπου χρόνο, και με το οποίο ο δήμος δήλωνε ότι επιθυμεί την αξιοποίηση του ζεόλιθου, με όρους απόλυτου σεβασμού στο περιβάλλον και με την προϋπόθεση ότι η επεξεργασία θα γίνεται στον τόπο εξόρυξης. Σε αυτά τα σημεία προστέθηκε άλλο ένα, με το οποίο δηλώνεται ότι ο δήμος θα εντείνει παράλληλα και τις προσπάθειές του σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τη μεταβίβαση της έκτασης των κοιτασμάτων ζεόλιθου στον δήμο”. Το ψήφισμα καταψήφισε ως «ξεπερασμένο από τις εξελίξεις» ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σταμάτης Γκατζίδης, ενώ «παρούσα» δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας/Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, που εκτίμησε πως, δεδομένων των εξελίξεων, δεν είναι αρκετή η έκδοση ενός ακόμα ψηφίσματος, αλλά απαιτούνται και νομικές ενέργειες για την αναστολή της άδειας εξόρυξης.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα