Π.Σγουρίδης: «Θετικό βήμα οι συνεργασίες στην πολιτική σκηνή» (audio)

16:32 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η οικονομική και η κρίση αξιών μόνο με ενότητα των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να ξεπεραστεί. Άρα, οποιεσδήποτε συνεργασίες γίνονται για να υπάρξουν μεγαλύτερα σχήματα στην πολιτική σκηνή είναι θετικό» σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης ερωτηθείς σχετικά με τις μετακινήσεις στελεχών προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ωστόσο, μιλώντας τη Δευτέρα (16/1/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη, σημείωσε ότι η συνεργασία Γεννηματά-Παπανδρέου

«ήταν στη βάση της συνδιαλλαγής, του να αθροίσουμε ποσοστά. Ο κ. Παπανδρέου δε θα μπορούσε να μπει στη βουλή με το κόμμα του» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το τι θα σημαίνει αν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αντικαταστήσει το ΔΝΤ επεσήμανε: «αν περάσουμε σε έναν μηχανισμό σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ, θα πρέπει να υπογραφεί ξανά ένα συμβόλαιο, το οποίο, όμως, δε θα είναι κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο. Δε φθάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο για να πάμε σε έναν νέο μνημόνιο. Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Είτε συμμετέχει είτε όχι, αν δεν πάρει μπροστά η οικονομία, αν δεν ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, αν δεν αρχίσουμε να προσθέτουμε από παραγωγή και όχι από μειώσεις μισθών και συντάξεων, η χώρα δεν έχει λύση».

«Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο δρόμο. Όποιος και να ’ρθει ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Αρκεί αυτός που θα έρθει να κάνει διαπραγματεύσεις. Αυτό που υπόσχεται ο κ.Μητσοτάκης θα είναι πολύ επώδυνο για το λαό» πρόσθεσε, ενώ για τη δεύτερη αξιολόγηση υπογράμμισε ότι «πρέπει να κλείσει, χωρίς να απεμπολήσουμε γραμμές που θα βλάψουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Θα πρέπει να μπούμε σε ποσοτική χαλάρωση, πριν ο Ντράγκι κλείσει την κάνουλα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα