Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για το Δημοκρατικό Στρατό

10:33 22/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 7:00μμ, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας.

«Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της. Παράλληλα, οι καθυστερήσεις στις θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα