Προβλήματα λόγω του κύματος κακοκαιρίας-Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός (video)

16:05 29/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κύμα κακοκαιρίας, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις, πλήττει ήδη την Πελοπόννησο, όπου έχουν κλείσει δρόμοι κυρίως κοντά στα παράλια, έχουν προκληθεί ζημιές σε σκάφη και καταστήματα, και σημειώνονται πτώσεις δένδρων και μικρο-διακοπές ρεύματος. Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, ενώ για προληπτικούς λόγους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας. Παράλληλα, τέθηκε σε ισχύ

απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας.

Στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους – Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους – Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στη Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο. Στην περιοχή εχει σημειωθεί μεταφορά φερτών υλικών Να σημειωθεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες το Σπαρταθλον ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα