Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης στο Μέγαρο

11:06 2/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι Μουσικοί της Καμεράτας, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέτρου, γιορτάζουν την καινούργια χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στις 8:30 το βράδυ.

Oι πρώτες νότες του 2018 στο Μέγαρο Μουσικής μάς μεταφέρουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στην αυτοκρατορική Βιέννη!

Μεθυστικές μελωδίες του Johann Strauss ll [Γιόχαν Στράους του Νεότερου] και του Otto Nicolai [Ότο Νικολάι] υποδέχονται το νέο έτος στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας στο Μέγαρο.

Μια καθ’ όλα βιεννέζικη βραδιά, πιστή στην παράδοση της εορταστικής συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης για την Πρωτοχρονιά, αφιερωμένη σε πολυαγαπημένα χορευτικά έργα που όλοι έχουμε ακούσει και σιγοτραγουδήσει.

Ένα ωραίο μουσικό «ποδαρικό» για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες αλλά και με πολλές εκπλήξεις!

Τον τόνο, στην αρχή της βραδιάς, δίνει η ζωηρή Εισαγωγή από τις Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ, την απολαυστική όπερα του Ότο Νικολάι (1810-1849), του Γερμανού ιδρυτή της Φιλαρμονικής της Βιέννης, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σαιξπηρική κωμωδία.

Τη συνέχεια μονοπωλεί ο Γιόχαν Στράους ο Νεότερος (1825-1899), ο «βασιλιάς του βαλς», ο οποίος ύμνησε τη χαρά της ζωής μέσα από τις αθάνατες χορευτικές μελωδίες του αλλά και μέσα από τις οπερέτες του που άφησαν εποχή. Στο πρόγραμμα της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας των Μουσικών της Καμεράτας εναλλάσσονται τα βαλς «Κρασί, γυναίκα και τραγούδι» και «Η ζωή του καλλιτέχνη» με τη «Νέα πιτσικάτο πόλκα» και τη γρήγορη «Τικ τακ πόλκα», μια σύνθεση από την οπερέτα Η Νυχτερίδα…

Μέγαρο Μουσικής

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, 20:30

Tιμές εισιτηρίων

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 € (διακεκριμένη ζώνη)

Τηλ. 210 7282.333

Keywords
Τυχαία Θέματα