Προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους ζητούν οι Εκπαιδευτικοί στα Δωδεκάνησα – Τηλεδιάσκεψη με τον N. Σαντορινιό

11:24 11/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, και οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς και τα επιπλέον προβλήματα που τυχόν υφίστανται τα σχολεία της Ρόδου ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός με εκπροσώπους υπηρεσιών και φορέων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν συγκεκριμένα οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, αντίστοιχα, καθώς ο Αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου, Θανάσης Βυρίνης και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου, Σάββας Χριστοδούλου.

Όπως έγινε γνωστό διατυπώθηκε κοινή ανησυχία σε σχέση με την επάνοδο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιά, και ιδίως μικρά, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί στους τόπους καταγωγής τους, για τις γιορτές. Όλοι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι με την Εκπαίδευση τόνισαν ότι χρειάζεται άμεσα να διενεργηθούν δωρεάν μαζικά τεστ, πριν την επιστροφή τους στην τάξη, για την υγειονομική ασφάλεια των κλειστών κοινωνιών των νησιών. Επιπλέον, συζητήθηκε η, κατά προτεραιότητα, ανάγκη εμβολιασμού των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, και η τακτική διενέργεια δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε μαθητές που συγκατοικούν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα.

Ιδιαίτερη μνεία ακόμη έγινε για το ειδικό καθεστώς lock- down που βιώνει η Κάλυμνος και οι ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων εκεί. Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι ο καθένας, από τον θεσμικό του ρόλο, θα μεριμνήσει να προταθεί η λύση της παράτασης της τηλέ- εκπαίδευσης των σχολείων του νησιού, ώστε να μην χειροτερεύσουν τα υγειονομικά εκεί δεδομένα.

«Με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και την αγωνία των γονιών, δεν μπορεί να παίζει κανείς. Δυστυχώς η «ανεμελιά» και η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης στο ευαίσθητο ζήτημα της Εκπαίδευσης, εν μέσω πανδημίας, δείχνει συνεχώς αρνητικά δείγματα γραφής. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική, η οποία θα υποδεικνύεται αποκλειστικά από τους ειδικούς και θα εφαρμόζεται ρεαλιστικά από την Πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, επισήμανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα