Προτάσεις του δήμου Αλοννήσου για το Κτηματολόγιο

21:04 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ αντιπροσωπείας του Δήμου Αλοννήσου και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιου Στύλιου, για το θέμα των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την κατάρτιση του κτηματολογίου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία  του κ. Μπουκώρου και αποτέλεσε τη συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε ο Βουλευτής με τον Υπουργό, όπου και είχε φροντίσει να καταθέσει πλήρες υπόμνημα με όλο το ιστορικό και τα προβλήματα από το 1996 μέχρι και σήμερα, καθώς όπως είναι γνωστό η Αλόννησος είχε επιλεγεί από τις πρώτες

περιοχές στο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου. Στη συνάντηση, ο Υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την κατάρτιση του κτηματολογίου στην Αλόννησο και δέχθηκε προτάσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Τέλος, όπως συμφωνήθηκε, ο Δήμος Αλοννήσου θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ σε πρώτη φάση στη διόρθωση δύο κτηματολογικών ενοτήτων. Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα και της ολοκλήρωσης και τελικής κύρωσης των δασικών χαρτών που θα διευκολύνει στη συνέχεια και στη διόρθωση όλων των ενοτήτων.

«Η συνάντηση αυτή, μας έδωσε την ευκαιρία ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων και παράθεσης προτεινόμενων λύσεων για ένα ζήτημα που απασχολεί τους Δημότες και κατοίκους της Αλοννήσου επί σειρά ετών. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για την πρόθεση επίλυσης των προβλημάτων για τα οποία και συμφωνήσαμε να έχουμε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία στο μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά το τέλος της προγραμματισμένης συνάντησης

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη εκ μέρους του δήμου Αλοννήσου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Αναγνώστου, Κωνσταντίνος Χλίβας και Θεόδωρος Καλογιάννης, καθώς και ο Δασολόγος, πρώην υπάλληλος του Δήμου Αλοννήσου, Γιώργος Στρουφλιώτης, οι οποίοι και συνοδεύονταν από τον Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστο Μπουκώρο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα