Προσλήψεις και όχι απολύσεις απαιτούν ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ

14:16 23/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα νοσοκομεία θα έχουν απογυμνωθεί από προσωπικό έως το τέλος του 2018, υποστηρίζουν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου από τις 12.00 πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Με αιτήματα, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρείας τους, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και η ΠΟΕΔΗΝ

πραγματοποιούν ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση 4ωρη (11.00 – 15.00) στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του υπουργείου, στην οδό Αριστοτέλους, έχουν κρεμάσει συμβολικά τις ιατρικές τους ποδιές σε κρεμάλες και έχουν στρώσει ένα τραπέζι με έλιές και ψωμί.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την άμεση πληρωμή δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών και να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. Μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνέλευση επικουρικών γιατρών στις 15.00 στα γραφεία της Ένωσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού που απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζουν με ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιο Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα