Πρόοδο αλλά και διαφορές διαπιστώνει το ΔΝΤ-αναχωρούν οι θεσμοί

18:33 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για σημαντική πρόοδο σε ορισμένους τομείς αλλά σημαντικές διαφορές σε άλλους κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς μίλησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM θα συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης στο Euroworking Group

(EwG) που λαμβάνει χώραν απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Οι επικεφαλής αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο για τις έδρες τους με την διαπραγμάτευση για τα θέματα που εκκρεμούν να γίνεται εξ’ αποστάσεως μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Ομως, ελληνική πηγή προσδιόρισε τα κυρίως αγκάθια στα εργασιακά, στο συνολικό πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων μετά το 2018 και το ασφαλιστικό.

Ο κ. Ράις απέφυγε να απαντήσει σε ποια σημεία υπάρχει πρόοδος και σε ποια έχουν προκύψει διαφορές, τονίζοντας ότι δεν θέλει να προβεί σε κάποιο σχόλιο ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά για να υπάρξει συμφωνία ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποια πρόβλεψη για το χρονικό σημείο που θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα