Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε συμπολιτεύονται (video)

13:13 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δικαστές ούτε αντιπολιτεύονται ούτε συμπολιτεύονται, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου. Επιπλέον, καταδίκασε «τις παντελώς αδικαιολόγητες επιθέσεις στη δικαιοσύνη απ’ όπου και αν προέρχονται, οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του κράτους δικαίου», όπως είπε.

Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

και σημείωσε ότι οι δικαστές, «υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους συνάδοντες προς αυτό νόμους και δεν εξαρτώνται ούτε δέχονται οδηγίες από τα όργανα των δύο άλλων εξουσιών».
Ο κ. Σακελλαρίου επισημαίνει πως «με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Keywords
Τυχαία Θέματα