Προανακριτική επιτροπή για τον Γ. Παπαντωνίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

12:48 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, με αφορμή, έξι υποθέσεις που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα, ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Απιστία κατά του Δημοσίου αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περιλαμβάνει η πρόταση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το 2001-2004 και αφορά στην περίοδο του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Πρόκειται για την προμήθεια 170 αρμάτων μάχης, 12 επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι,

συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων.

Οι βουλευτές στην πρότασή τους αναφέρουν ότι η υπόθεση θα μπορούσε να εξεταστεί και από τον φυσικό δικαστή, αλλά διαπιστώνουν ότι υπάρχει κώλυμα, γι’ αυτό και ζητούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Το πρώτο «ναι», ήρθε από Το Ποτάμι σχολιάζοντας « έστω και αργά να λάμψει η αλήθεια» .

«Ναι» λέει και η ΝΔ στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Όλα στο φως», τόνιζαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση σε πέντε ημέρες, στη συνέχεια συζήτηση και θα υπάρξει μυστική ψηφοφορία όπου με 150+1, θα ξεκινήσει η διαδικασία την προανακριτικής επιτροπής.

Θετική είναι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση σχετικά με τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, διέκρινε υστεροβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως δεν υποβάλλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για εξέταση όλων των υποθέσεων διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, θα απαντήσει στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, διαφάνεια και απόδοση ευθυνών. Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του κόμματος σχετικά με την πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα που σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ:Λάμπρος Παναγιώτου

Keywords
Τυχαία Θέματα