Πράσινη σαλάτα με σύκο, ψητό ταλαγάνι και λιαστή ντομάτα

11:03 13/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εποχή του σύκου έφτασε κι είναι μια καλή ευκαιρία να «τιμήσουμε» το αγαπημένο και πολυδιάστατο φρούτο με μια δροσερή σαλάτα, που ετοιμάζει για τη Ραδιοτηλεόραση ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος. Ιδανική πρόταση για τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως πλήρες γεύμα.

Υλικά

Για τη σαλάτα

Μια μεγάλη μπασίνα πράσινα φύλλα (σπανάκι, ρόκα, λόλα, ραντίτσιο κ.ά.)2-3 ώριμα σύκα κομμένα σε τέταρτα3-4 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες1 φέτα Ταλαγάνι (80-100
γρ)1 κρεμμυδάκι φρέσκο (το λευκό μέρος)2-3 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση

Για τη βινεγκρέτ σύκου

2 σύκα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα1 κ.σ. μουστάρδα απαλή1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο3 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας καλά όλα τα υλικά σε μούλτι. Αν μας βγεί πολύ δεμένη η σάλτσα, αραιώνουμε με λίγο νερό. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.Πλένουμε καλά τα λαχανικά,τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.Ψήνουμε το τυρί σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκρίλ για 2’ από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σαλάτα, τη λιαστή ντομάτα και τα ντοματίνια με τη βινεγκρέτ και τοποθετούμε σε σαλατιέρα.Τελειώνουμε το σερβίρισμα διακοσμώντας με τα σύκα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τυρί κομμένο σε τρίγωνα.

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο της Γλυφάδας ενώ γράφει, παράλληλα, συνταγές για το site της ΕΡΤ, το rockyourlife.gr και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – «Acropolis». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην Υγιεινή Τροφίμων. Στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα