Πού κυρίως… κατοικοεδρεύουν τα μικρόβια;

13:20 20/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήπως ψάχνουμε τα μικρόβια σε λάθος μέρη; Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι εκεί όπου κυρίως ζουν τα μικρόβια είναι οι δημόσιες τουαλέτες, γι’ αυτό και δεν τις χρησιμοποιούμε, αφού τις θεωρούμε εστία μετάδοσης ασθενειών. Και όμως, τα μικρόβια βρίσκονται και σε μέρη που τα θεωρούμε απροσπέλαστα από αυτά.

Πού φωλιάζουν τα μικρόβια;

Σε πόμολα στα δημόσια ασανσέρ. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε απολυμαντικά μαντιλάκια για τα πόμολα σε δημόσια κτήρια και ασανσέρ, που τα αγαπούν ιδιαίτερα τα μικρόβια.Χερούλια σε μετρό και
λεωφορεία. Είναι κύρια πηγή… αποικισμού μικροβίων, αφού καθημερινά τα χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα.Στη θήκη των φακών επαφής. Έχει υπολογιστεί ότι το 34% των θηκών για φακούς επαφής αποικίζονται από ισχυρά βακτήρια, όπως ψευδομονάδα ή σταφυλόκοκκος, που μπορεί να προκαλέσουν κερατίτιδα, η οποία ενδεχομένως να καταστρέψει τον κερατοειδή και να οδηγήσει σε τύφλωση.Στα τηλεκοντρόλ στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Μπορεί οι καμαριέρες των ξενοδοχείων να κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να κρατούν καθαρά τα δωμάτια των ξενοδοχείων, ωστόσο πολύ σπάνια θα καθαρίσουν τα τηλεκοντρόλ τα οποία έρχονται σε επαφή με πολλά χέρια, γεγονός που τα καθιστά «φωλιά» εκατομμυρίων μικροβίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα