Πόσο και τι να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι

11:16 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το καλοκαίρι τα παιδιά βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, πολλές φορές μάλιστα με έντονη δραστηριότητα. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, εξαντλούν τον οργανισμό των παιδιών. Η διατροφή τους πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες αυτές ώστε να μην ατονήσει το ανοσοποιητικό τους. Οι ειδικοί συστήνουν 3 βασικά γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και ενδιάμεσα 2-3 ελαφριά και υγιεινά σνακ.

Tης

Τζένης Χαραλαμπίδου

Το καλοκαίρι, με την πληθώρα λαχανικών, φρούτων και ψαριών που έχουμε στην Ελλάδα, είναι η ιδανική εποχή για να μυήσουμε τα παιδιά μας στις αρχές της σωστής διατροφής.

Μικρά, ελαφριά γεύματα και ενυδάτωσηΣωστή ενυδάτωση! Υπενθυμίζουμε συχνά στο παιδί να πίνει νερό, ιδιαίτερα τις ώρες με έντονη φυσική δραστηριότητα (παιχνίδι, κολύμπι, αθλήματα), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αφυδάτωσης.Τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, ίσως η όρεξη του παιδιού μας μειωθεί. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, απλώς ενισχύουμε τα σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα με δροσιστικούς χυμούς, smoothies με γάλα και φρούτα, παγωμένο γιαούρτι με φρούτα κ.ά.
Keywords
Τυχαία Θέματα