Πώς μπορώ να λάβω μέρος ως δρομέας στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

10:39 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημερίδα για εκείνους που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (Athens Authentic Marathon) την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, αλλά και για όσους ήθελαν πάντα να λάβουν μέρος αλλά έως σήμερα δεν το είχαν επιχειρήσει, διοργανώνεται την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στις 18:00-19:30, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ημερίδα έχει ως στόχο να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με σημαντικούς εκπροσώπους του αθλήματος.

Ομιλητές:

Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια Μαραθωνίου, προπονήτρια Δρόμων Αντοχής και κάτοχος
του Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής και Μαραθωνίου Δρόμου.Δημήτρης Θεοδωρακάκος, πρωταθλητής Μαραθωνίου, πρωταθλητής Ορεινού Τρεξίματος (Trail Running) και προπονητής Δρόμων Αντοχής.Μιχάλης Καλομοίρης, μαραθωνοδρόμος, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος, Νίκος Αρμένης.

Σύντομο χαιρετισμό απευθύνει ο ζωντανός θρύλος του Μαραθωνίου, Ολυμπιονίκης και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ.

Την εκδήλωση χαιρετίζει, επίσης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθώνιων Δρόμων (AIMS), Paco Borao.

33oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας -Νοέμβριος 2015 (φωτο αρχείου)

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης (16:00-18:00), το τμήμα της Αθλητικής Αριστείας της Μονάδας Αθλητιατρικής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διαδραστικό Εργαστήριο Αξιολόγησης & Παρακολούθησης της Προετοιμασίας του Αθλητή, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει από όλους τους σταθμούς δοκιμασίας. Η δράση των μετρήσεων αφορά περίπου 200 άτομα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και την ΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος.

Η είσοδος για την ημερίδα είναι ελεύθερη ενώ για τη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μήνυμα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ

«Ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.

To 2016 γιορτάζουμε την 34η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου, και ευελπιστούμε ότι με τις προσπάθειες όλων μας και τη δική σας δυναμική παρουσία και συμμετοχή και αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει ένα ακόμα ορόσημα στην ιστορία του αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 13 Νοεμβρίου 2016.»

Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ

33oς Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας -Νοέμβριος 2015 (φωτο αρχείου)
Keywords
Τυχαία Θέματα