Πολύνεκρη επίθεση σε εκκλησία στο Κάιρο – Ανάληψη ευθύνης από το ISIS

17:40 29/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση που διέπραξε ένοπλος τζιχαντιστής εναντίον ενός καταστήματος και μιας κοπτικής εκκλησίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο δράστες, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο ένοπλος ήταν ένας και ότι έχει τραυματιστεί. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

για την επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές, αρχικά ο δράστης άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την εκκλησία Μαρ Μίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην χριστιανική εκκλησία, στο προάστιο Χελουάν, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Από τη σημερινή επίθεση σκοτώθηκαν συνολικά 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στην εκκλησία. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωναν αρχικά ότι οι νεκροί αστυνομικοί ήταν τρεις.

Gunmen attack church near Cairo, killing nine: ministry pic.twitter.com/2RQIJO8h7I

Reuters Top News (@Reuters) December 29, 2017

Οι χριστιανοί της Αιγύπτου έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα