Πολύμορφες δράσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

15:40 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «Με τους εργαζομένους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά», τιμά με πολύμορφες δράσεις και με πανεργατική απεργία και συγκέντρωση την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά το Δ.Σ. του ΕΚΝΛ.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ Τάσος Τσιαπλές μαζί με τον Γ.Γ. του ΕΚΝΛ Πάρι Λιόλιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιαπλές έκανε λόγο για αντεργατική βαρβαρότητα η οποία δεν έχει τέλος, καλώντας

συγχρόνως τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την οργάνωση τους, με την απόφαση να ανατρέψουν, καθώς πάνω στις προηγούμενες αντιλαϊκές ανατροπές, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, φέρνουν νέα αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου.

Το Δ.Σ. του ΕΚΝΛ, με βάση το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αποφάσισε η φετινή εργατική πρωτομαγιά, να έχει κύριο περιεχόμενο την οργάνωση τη συζήτησης και της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνδυασμένα με την πάλη για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της, που έχουν την ίδια αιτία, το καπιταλιστικό σύστημα που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, επεσήμανε ο κ. Τσιαπλές και πρόσθεσε : Με αυτό το περιεχόμενο, θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν με την Πρωτομαγιάτικη Απεργία και Συγκέντρωση, την Δευτέρα 1 Μάη, στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 25,26, και 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων σωματείων 5χ5 στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Γιώργος Μητσιμπόνας».

Συγκεκριμένα Τετάρτη 26/4 –Αντιπολεμική συναυλία στην Κεντρική Πλατεία στις 8.30 μ.μ. με το μουσικό σχήμα «Καπνισμένο Τσουκάλι».

Πέμπτη 27/4 –Εκδήλωση –συζήτηση για τη στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο ΕΚΝΛ στις 7.30 μ.μ.

Παρασκευή 28/4 –Προβλή αντιπολεμικής ταινίας στο ΕΚΝΛ στις 8.30 μ.μ.

Παράλληλα αποφασίστηκε από 1 ώρα στάση εργασίας για την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28/4, για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα